22 Mar

Tervetuloa AVOT-hankkeen loppuseminaariin 16.-18.5.2018

AVOT-hankkeen loppuseminaari pidetään 16.-18.5.2018 M/S Silja Symphony:lla (Helsinki-Tukholma-Helsinki). Näkökulmana on työelämässä tarvittava osaaminen ja miten avoin korkeakouluopetus vastaa tähän tarpeeseen koulutuspalveluillaan nyt ja lähitulevaisuudessa.

Loppuseminaarin satamaosuuteen 16.5.2018 klo 13.00-15.00 ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Risteilyosuuteen Silja Symphony:lla Helsinki-Tukholma-Helsinki välille kutsumme 100 osallistujaa avoimen korkeakoulutuksen organisaatioista, ammattijärjestöistä, hankkeen ohjausryhmästä sekä yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioista. Ilmoittaudu mukaan tapahtumiin 17.4.2018 mennessä verkossa. Seminaari on maksuton eli ESR-projekti vastaa seminaarin ohjelmaan merkityistä kustannuksista (majoitus, laivamatka, ruokailut). Majoittuminen on 1-2 hengen A –luokan hyteissä. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään ti 17.4.2018 verkossa. Peruutuksista veloitamme laivayhtiön peruutusehtojen mukaisesti.

Ohjelma

Keskiviikko 16.5.2018 klo 13.00-15.30 (satamassa), puheenjohtaja Leila Kurki STTK

  • Korkeakoulutus 2030-visio ja muuta ajankohtaista. Petri Haltia, Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Avoin tulevaisuus ja tulevaisuusohjauksen teesit. Hanna-Kaisa Aalto, Tulevaisuuden tutkimuskeskus/Turun yliopisto

Kahvitauko

  • Työelämälähtöisen avoimen korkeakouluopetuksen työkirjan esittely. Maarit Korva & Tytti Pintilä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Biotalouden kasvuyrityksen tarpeet osaamisen kehittämiselle. Heikki Vuorikoski, Montisera Oy
  • Avoimen foorumin ja avoimen ammattikorkeakoulu -verkoston puheenjohtajien palaute AVOT-hankkeelle. Jukka Lerkkanen, Jyväskylän yliopisto ja Pia-Mariana Toukkari, Xamk

Keskiviikko klo 17.00-19.00 yhteistä ongelmanratkaisua rinnakkaisryhmissä (maks. 12 osallistujaa/ryhmä)

  1. Projekti- ja innovaatio- asiantuntijan osaamissalkku verkoston yhteistyöllä ja työkirjan testaus (pj Merja Karjalainen & Kati Sahlman, Jyväskylän yliopisto)
  2. Mitä muutoksia tarvitaan avoimeen korkeakouluopetukseen työelämälähtöisen opiskelun kehittämiseksi? Ideariihi Korkeakoulutus 2030 visiotyöryhmälle koulutuksen avoimuuden, joustavuuden ja jatkuvan oppimisen näkökulmasta. (pj Petri Haltia, Opetus- ja kulttuuriministeriö)
  3. Työn murros ja elinikäinen oppiminen – Haasteista käytännön ratkaisuihin. (pj Leila Kurki, STTK)
  4. Biotalous kasvualana – miten varmistamme osaamisen yhdessä? (pj Helena Puhakka-Tarvainen, Karelia-ammattikorkeakoulu & Eeva-Riitta Koivunen, Helsingin yliopisto)
  5. Mitä jäi tekemättä? AVOT2-hanke jatkaa. (pj Jukka Lerkkanen, Jyväskylän yliopisto)
  6. Ennakointi koulutussuunnittelussa. (Samuli Leveälahti & Jenna Nieminen, Oph & Aikuiskoulutuksen ennakointihanke)
  7. Työelämän toimeksiannot ja -projektit osana avointa korkeakouluopiskelua. (pj Sanna Juvonen, Laurea)
  8. Sote-koulutus ja työelämä – yhdessä tulevaisuuden osaajina (pj. Sirpa Ylönen, Diakonia-ammattikorkeakoulu & Ulla Kekäläinen, Itä-Suomen yliopisto)

Grande Buffet klo 19.30

Torstai 17.5.2018 (Tukholmassa 9.30-16.45)

Vierailut seuraaviin organisaatioihin 10.30-12.30:

Yhteisen ongelmanratkaisun tuotosten jatkojalostaminen AVOT2-hankkeeksi & uusiksi yhteistyöverkostoiksi.

  • World Cafe 16.30-19.30

Päivällinen Seaport klo 21.00

Perjantai 18.5.2018 (Helsingissä 9.55)

Aamiainen klo 7.30

Nyt on aika jalkauttaa AVOT-hankkeessa rakennettua toimintamallia, solmia uusia yhteistyöverkostoja ja sopia jatkoaskelmista. Seminaariin ovat tervetulleita avoimen yliopisto-opetuksen ja avoimen ammattikorkeakouluopetuksen toimijat, ammattijärjestöt, yritysten ja julkisen sektorin toimijat sekä aikuiskoulutuksen tulevaisuuden rakentajat niin opetus- ja kulttuuriministeriöstä kuin aikuiskoulutusta kehittävistä muista hankkeista.