29 Mar

Ilmoittaudu seminaariin 17.4. mennessä!

Seminaarissa 16.-18.5.2018 M/S Silja Symphony:lla (Helsinki-Tukholma-Helsinki) on näkökulmana työelämässä tarvittava osaaminen ja miten avoin korkeakouluopetus vastaa tähän tarpeeseen koulutuspalveluillaan nyt ja lähitulevaisuudessa.

Jalkautamme AVOT-hankkeessa rakennettua toimintamallia, solmimme uusia yhteistyöverkostoja ja sovittelemme jatkoaskelmia. Seminaariin ovat tervetulleita avoimen yliopisto-opetuksen ja avoimen ammattikorkeakouluopetuksen toimijat, ammattijärjestöt, yritysten ja julkisen sektorin toimijat sekä aikuiskoulutuksen tulevaisuuden rakentajat niin opetus- ja kulttuuriministeriöstä kuin aikuiskoulutusta kehittävistä muista hankkeista. Ilmoittaudu mukaan tapahtumiin 17.4.2018 mennessä verkossa.

Seminaari on maksuton eli ESR-projekti vastaa seminaarin aikana ohjelmaan merkityistä kustannuksista (majoitus, laivamatka, ruokailut). Kutsuttava organisaatio vastaa muista matkakustannuksista. 13.4.2018 jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme laivayhtiön peruutusehtojen mukaisesti ilmoittautujan organisaatiota. Majoittuminen on 1-2 hengen A –luokan hyteissä. Risteilylle otetaan enintään 100 henkilöä.

Ohjelma

Keskiviikko 16.5.2018 klo 13.00-15.30  (satamassa), puheenjohtaja Leila Kurki STTK

 • Korkeakoulutus 2030-visio ja muuta ajankohtaista. Petri Haltia, Opetus- ja kulttuuriministeriö
 • Avoin tulevaisuus ja tulevaisuusohjauksen teesit. Hanna-Kaisa Aalto, Tulevaisuuden tutkimuskeskus/Turun yliopisto

Kahvitauko

 • Työelämälähtöisen avoimen korkeakouluopetuksen työkirjan esittely. Maarit Korva & Tytti Pintilä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
 • Biotalouden kasvuyrityksen tarpeet osaamisen kehittämiselle. Heikki Vuorikoski, Montisera Oy
 • Avoimen foorumin ja avoimen ammattikorkeakoulu -verkoston puheenjohtajien palaute AVOT-hankkeelle. Jukka Lerkkanen, Jyväskylän yliopisto ja Pia-Mariana Toukkari, Xamk

Keskiviikko klo 17.00-19.00 yhteistä ongelmanratkaisua rinnakkaisryhmissä (maks. 12 osallistujaa/ryhmä)

 1. Projekti- ja innovaatio- asiantuntijan osaamissalkku verkoston yhteistyöllä ja työkirjan testaus (pj Merja Karjalainen & Kati Sahlman, Jyväskylän yliopisto)
 2. Mitä muutoksia tarvitaan avoimeen korkeakouluopetukseen työelämälähtöisen opiskelun kehittämiseksi? Ideariihi Korkeakoulutus 2030 visiotyöryhmälle koulutuksen avoimuuden, joustavuuden ja jatkuvan oppimisen näkökulmasta. (pj Petri Haltia, Opetus- ja kulttuuriministeriö)
 3. Työn murros ja elinikäinen oppiminen – Haasteista käytännön ratkaisuihin. (pj Leila Kurki, STTK)
 4. Biotalous kasvualana – miten varmistamme osaamisen yhdessä? (pj Helena Puhakka-Tarvainen, Karelia-ammattikorkeakoulu & Eeva-Riitta Koivunen, Helsingin yliopisto)
 5. Mitä jäi tekemättä? AVOT2-hanke jatkaa. (pj Jukka Lerkkanen, Jyväskylän yliopisto)
 6. Ennakointi koulutussuunnittelussa. (Samuli Leveälahti & Jenna Nieminen, Oph & Aikuiskoulutuksen ennakointihanke)
 7. Työelämän toimeksiannot ja -projektit osana avointa korkeakouluopiskelua. (pj Sanna Juvonen, Laurea)
 8. Sote-koulutus ja työelämä – yhdessä tulevaisuuden osaajina (pj. Sirpa Ylönen, Diakonia-ammattikorkeakoulu & Ulla Kekäläinen, Itä-Suomen yliopisto)

Grande Buffet klo 19.30

Torstai 17.5.2018 (Tukholmassa 9.30-16.45)

Vierailut seuraaviin organisaatioihin 10.30-12.30:

Klo 16.30-19.30 työskentely rinnakkaisryhmissä jatkuu

 • Vierailujen koonti & esitysten valmistus keskiviikon teemoista
 • World Cafe

Päivällinen Seaport klo 21.00

Perjantai 18.5.2018 (Helsingissä 9.55)